Klub zastupnika Naše stranke

Sanela Klarić: ''FERK sudjeluje u kriminalu Operatera za obnovljive izvore energije''

U izvještaju FERKA, međutim, nema ni riječi o kriminalnom poslovanju Operatera koje je utvrdio Ured za reviziju institucija FBiH.
Gospodarstvo / Flash | 25. 12. 2021. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na posljednjoj sjednici Parlamenta FBiH usvojen je godišnji izvještaj Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK). Protiv njega je glasao Klub zastupnika Naše stranke. Sanela Klarić objašnjava zašto.

''Najjednostavnije rečeno, zato što ovaj izvještaj više sakriva nego što pokazuje. FERK, između ostalog, ima nadležnost, reguliranja i nadgledanja rada i poslovanja Operatera za obnovljive izvore energije i energetske kogeneracije OOIEiEZ (Operater).

U izvještaju FERKA, međutim, nema ni riječi o kriminalnom poslovanju Operatera koje je utvrdio Ured za reviziju institucija FBiH. Dakle, FERK sakriva, ali i sudjeluje u Operaterovom kriminalu.

Najgora stvar je što je FERK dopustio Operateru da samostalno izdaje dozvole za rad proizvođačima energije, da im dodjeljuje status privilegiranog proizvođača i da zaključuje ugovore o otkupu električne energije onima koji nisu imali FERK-ovu dozvolu za rad. Iako to sva legislativa o obnovljivim izvorima energije nalaže'', kaže Klarić u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close