Odlukom FERK-a

Stolac dobiva solarnu elektranu

Inače, elektrana će biti ograničene instalirane snage 150,00 kW (kilovata) i predviđene godišnje proizvodnje 185,409 MWh (megavat sati)
Gospodarstvo / Industrija | 28. 03. 2018. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Solarni paneli  / Foto: CIN

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) obnovila je dozvolu gospodarskom društvu Mk Group d.o.o. iz Stoca za proizvodnju električne energije.

Solarna fotonaponska elektrana pod nazivom 'MK HODOVO 1' nalazi se u naselju Pješivac u općini Stolac. Inače, elektrana će biti ograničene instalirane snage 150,00 kW (kilovata) i predviđene godišnje proizvodnje 185,409 MWh (megavat sati), priopćeno je iz FERK-a.

Osim stolačke, dozvolu za solarnu elektranu dobila još jedna tvrtka. Riječ je o gospodarskom društvu Kalim d.o.o. iz Tešanja u proizvodnom objektu solarna fotonaponska elektrana 'KALIM K23-2' u naselju Jelah u tešanjskoj općini. Predviđena godišnja proizvodnja je 24,00 MWh i instalirane snage 20,00 kW.

Gospodarskom društvu Erdal d.o.o. iz Sarajeva obnovljena je Dozvola za opskrbu električnom energijom – dozvola II. reda, i to na razdoblje do 14. lipnja 2023. godine.

Na razdoblje od pet godina izdana je Dozvola za rad (licencija) za skladištenje naftnim derivatima osim LPG-om gospodarskom društvu Brovis d.d. Visoko.

Radi prestanka ispunjenja kriterija za obavljanje odobrene energetske djelatnosti, te kako ne obavlja odobrenu energetsku djelatnost, na sjednici FERK-a posjedniku dozvole Ganjgo petrol d.o.o. Matuzići iz općine Doboj Jug, trajno je oduzeta Dozvola za rad (licencija) za transport naftnih derivata cestovnim prometom.

Nacrt dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a podnositelja Petrol bh Oil Company d.o.o. Sarajevo upućen je u postupak opće rasprave, te se tekst ovog nacrta može dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili na web stranici FERK-a, a komisija poziva zainteresiranu javnost da se detaljnije informira o predmetnom nacrtu, kao i mogućnostima sudjelovanja u postupku.

Postupajući po žalbi kupaca donesenim rješenjima FERK je predmete vratio na ponovni postupak nadležnim elektroprivrednim poduzećima, priopćeno je.

 

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva, Vlada je donijela Odluku o dodijeli koncesije za elektroenergetski objekt fotonaponske elektrane Stolac A, snage 149,04 kWp, priopćeno je iz Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close