Zanimljivo

Rješenje za Mostar: Što napraviti od brda smeća?

"Fantastično je to što usred grada možete raditi ono što najviše volite", rekao je Pelle Hansen koji uživa u skijanju.
Gospodarstvo / Industrija | 14. 02. 2019. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vječno je pitanje što učiniti s brdom smeća koje proizvodi veliki grad, a Kopenhagen je našao zanimljivo rješenje: napraviti skijalište.

Smeće se nalazi unutar Copenhilla, tvornice za preradu smeća udaljene desetak minuta od središta danske prijestolnice. Njezino glavno postrojenje je futuristička zgrada s kosim krovom visokim 85 metara i prekrivenim podlogom "neveplast". Izgleda kao skijaška staza osim što je zelena.

"Mislim da su svi iznenađeni kada pogledaju (stazu) i vide da nema snijega", rekao je Christian Ingels, direktor u Copenhillu. Dodao je da nakon jednog ili dva spuštanja niz zelenu suhu padinu više nitko ne primjećuje da se radi o umjetnom skijalištu jer je osjećaj isti.

"Fantastično je to što usred grada možete raditi ono što najviše volite", rekao je Pelle Hansen koji uživa u skijanju. "Umjesto da se morate voziti šest, sedam, osam ili deset sati do skijališta, ovdje možete doći za deset minuta."

Ova tvornica za preradu smeća puštena je u pogon 2017. godine, a rekreacijski dio bit će u potpunosti otvoren ovog proljeća. Skijalište će se moći koristiti cijelu godinu, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close