Široki Brijeg

Solarna elektrana niče u Uzarićima i Polugrinima

Usvojen je nacrt dozvole za opskrbu električnom energijom - dozvole II. reda, podnositelja zahtjeva 'Danske Commodities BH' d.o.o. iz Sarajeva
Gospodarstvo / Industrija | 31. 08. 2020. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na redovitoj sjednici održanoj u ponedjeljak izdala je nove dozvole za proizvodnju električne energije.

Riječ je o mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositeljima zahtjeva: Solarna Elektrana Foton, vl. Mario Bandić, iz Mostara, za elektranu u naselje Uzarići, Grad Široki Brijeg i 'MIŠKIĆ BUS' d.o.o. Široki Brijeg za dvije solarne elektrane u naselju Polugrina, Grad Široki Brijeg.

Podnositelju zahtjeva 'EKO-VAT' d.o.o. iz Jablanice izdana je dozvola za rad za proizvodnju električne energije u proizvodnom objektu, hidroelektrana 'Zlate', na vodotoku rijeke Doljanke, naselje Zlate, općina Jablanica.

U postupak opće rasprave upućena su dva nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: 'GSL AUTO CENTAR' d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje i 'GALA-SOL', vl. Domagoj Galić iz Širokog Brijega.

Osim toga, u javnu raspravu upućeni su nacrti dozvola za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE podnositelja zahtjeva: 'PERO Zenica' d.o.o. i 'AUTO LIJANOVIĆI' d.o.o. Mostar.

Također, usvojen je nacrt dozvole za opskrbu električnom energijom - dozvole II. reda, podnositelja zahtjeva 'Danske Commodities BH' d.o.o. iz Sarajeva i isti je upućen u postupak opće rasprave.

''Sve zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrte dozvola na web stranici www.ferk.ba, a svoje pisane komentare na nacrte mogu dostaviti do 8. rujna 2020. godine do 13 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu [email protected]'', priopćeno je. 

Po žalbama kupaca na akte koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, FERK je na redovitoj sjednici donio tri rješenja.

Kopirati
Drag cursor here to close