Sarajevo Halal Sajam

Sarajevo kao centar halal industrije u Europi

''Naš cilj je pozicioniranje Sarajeva kao centra - halal industrije u Europi. Hajde da zajedno gradimo viziju halal-ekonomije u Bosni i Hercegovini i Europi'', rekao je predsjednik Uprave BBI Banke, Amer Bukvić.
Gospodarstvo / Industrija | 26. 09. 2019. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjednik Uprave BBI Banke Amer Bukvić organizirali su sinoć u sarajevskoj Vijećnici večeru dobrodošlice za goste i visoke uzvanice Sarajevo Halal Sajma (SHF) 2019  koji će danas biti otvoren u Sarajevu.

''Vjerujem da halal industrija nije samo perspektiva, nego i realnost u Bosni i Hercegovini. Tim prije što halal-poslovanje nije usko vezano samo za jednu vjeru ili svjetonazor. Halal je univerzalni, u svijetu prihvaćeni, standard poslovanja koji je pronašao mjesto u BiH i Sarajevu. Zahvaljujući organizatorima, BBI banci, Islamskoj razvojnoj banci, Islamskoj zajednica u BiH, svim gostima, izlagačima i posjetiteljima, Sarajevo postaje regionalni centar halal-industrije u čemu vidimo šansu za Ekonomski napredak i zapošljavanje'', rekao je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Predsjednik Uprave BBI Banke, Amer Bukvić zahvalio se gradonačelniku Skaki na podršci SHF 2019.Istaknuo je da je ponosan i zahvalan na podršci i prisustvu izaslanstava Malezije, Saudijske Arabije, Turske, Bahreina, Indonezije i drugih zemalja čiji su gospodarstvenici, institucije i organizacije prepoznali Sarajevo Halal Sajam kao platformu za razvoj halal-ekonomije.

Foto: PR / Večera dobrodošlice za goste i visoke uzvanice SHF 2019

Posebnu zahvalnost je izrazio Islamskoj razvojnoj banci na kontinuiranoj podršci.

''Naš cilj je pozicioniranje Sarajeva kao centra - halal industrije u Europi. Hajde da zajedno gradimo viziju halal-ekonomije u Bosni i Hercegovini i Europi'', istaknuo je Bukvić.

Gosti i visoke uzvanice SHF 2019 prisustvovali su u Vijećnici svjetskoj premijera inkluzivnog zbora ''Princess – kolibrići'' koji je za ovu priliku izveo bezvremensku i važnu pjesmu: ''Djeca su vojska najjača''. 

SHF 2019 bit će održan u Centru Skenderija u Sarajevu od 26. do 28. rujna 2019. godine, a organizatori Sajma su Bosna Bank International, Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Business Forum THIQAH, uz podršku Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH, te Udruženja halal-industrije koje djeluje pri Gospodarskoj/Privrednoj Komori FBiH.

Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića.

Kopirati
Drag cursor here to close