Novo tržište?

Džaferović: Indonežani se zanimaju za bh. halal hranu

Tijekom razgovora istaknuto je zadovoljstvo dobrom kvalitetom političkih odnosa BiH i Indonezije
Gospodarstvo / Flash | 15. 02. 2019. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio koordinirajućeg ministra za politička, pravna i sigurnosna pitanja Republike Indonezije generala Wirantoa.

Tijekom razgovora istaknuto je zadovoljstvo dobrom kvalitetom političkih odnosa BiH i Indonezije, kao i činjenicom da između dviju zemalja nema otvorenih pitanja, priopćeno je iz Predsjedništva.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izrazio je zahvalnost na višegodišnjoj potpori i pomoći prijateljske Indonezije, koja se ogledala u sudjelovanju indonežanskih oružanih snaga u mirovnoj misiji u BiH, kao i na planu više financijskih projekata. Također, informirao je generala Wirantoa o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i procesu uspostave vlasti.

Kako navode u priopćenju, general Wiranto, koji je prvi put u službenom posjetu BiH, čestitao je svima u BiH na uspješnom izbornom procesu, zahvalivši na srdačnom prijemu. Istaknuo je zahvalnost za bh. potporu pri glasovanju pri Vijeću sigurnosti UN-a za nestalno članstvo Indonezije do kraja 2020. godine. General Wiranto je prenio pozdrave i poziv predsjednika Indonezije Jokoa Widodoa za službeni posjet Predsjedništva BiH Indoneziji.

Sugovornici su konstatirali da dobre političke odnose treba dodatno unaprijediti, posebice u područjima ekonomske i sigurnosne suradnje. U tom smislu, data je potpora ubrzavanju pregovora o zaključenju bilateralnih sporazuma, od kojih su neki u proceduri. Tom prigodom član Predsjedništva BiH Džaferović je inicirao održavanje sjednice Združenog povjerenstva za trgovinsku suradnju između BiH i Indonezije, priopćeno je.

Također, član bh. Predsjedništva, Džaferović, informirao je generala Wirantoa da BiH želi da proširi suradnju sa Indonezijom u područjima turizma i trgovine, a kada je riječ o agroindustriji, posebice u proizvodnji halal hrane za koju, ocijenjeno je, postoji veliko zanimanje na indonežanskom tržištu.

Također, na sastanku je istaknuta potreba za unapređenjem suradnje državnih sveučilišta dviju zemalja.

Sastanku su, u ime predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika, nazočili savjetnik Dragoljub Reljić i suradnik Đorđe Šarčević, a u ime člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, savjetnici Slaven Kovačević i Vanja Filipović, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close