Anonimno

Radnici PIK-a Vrbovec za Novu TV govorili o tome s kakvim su mesom radili

U emisiji Provjereno koja se emitira na Nova TV, govorili su anonimno radnici tvornice PIK Vrbovec iz Hrvatske čije proizvode možete kupiti i na našim policama.
Gospodarstvo / Industrija | 21. 12. 2017. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Radnici PIK-a Vrbovec su govorili o načinu rada jedne od najpoznatijih Hrvatskih mesnih kompanija s kraja 2016. i početka 2017. godine.

''U tvornicu im je stizalo meso koje je bilo pred istekom roka trajanja, staro i loše kvalitete, prepravljali su datume ili prepakiravali gotove proizvode u nove folije, a u proizvodnji kobasica i salama koristili su meso za koje oni tvrde da je bilo zaraženo'' ispovijest je ovo radnika koji su za emisiju ''Provjereno'' odlučili progovoriti o načinu rada u jednoj od najpoznatijih Hrvatskih mesnih kompanija – PIK Vrbovca – s kraja 2016. i početka 2017. godine.

S njima je razgovarala novinarka Nove TV Ivana Paradžiković.

''Vidimo porijeklo, iz koje države dolazi i datum i istek roka trajanja. Mislim da oni to i kupuju iz razloga jer znaju da je to meso i pred istekom roka i sumnjive kvalitete, jer ga dobiju praktički za bagatelu. Ovi iz vanjskih država, oni si lijepo isprazne svoje kontejnere i to sve za PIK bude dobro'', rekla je jedna od osoba koja je željela ostati anonimna.

Na pitanje kako su znali da je meso s kojim su u tom periodu radili bilo sumnjive kvalitete, odnosno zaraženo, jedan od radnika odgovara: ''Znamo iz tog razloga jer je na svakoj toj paleti prikazana crvena oznaka, veterinarska oznaka – termička obrada. Dođe nalog od šefa da dolazi dvije, tri tone toga zaraženog mesa i to meso se mora upotrijebiti''.

Radnici tvrde da su dobili upute za poseban oprez pri rukovanju sa takvim mesom koje nakon termičke obrade bude zdravstveno ispravno.

Cijele ispovijesti radnika, ali i što na sve to kažu u PIK Vrbovcu te koje je mišljenje stručnjaka iz Laboratorija za tehnologiju mesa i ribe i Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", pogledajte u emisiji ''Provjereno'' na Novoj TV.

Kopirati
Drag cursor here to close