Australija

Najveći udar na duhansku industriju

Prema novim pravilima, elektronske cigarete će se prodavati samo u ljekarnama, u pakiranjima "farmaceutskog tipa".
Gospodarstvo / Industrija | 02. 05. 2023. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australija uvodi zabranu korištenja elektronskih cigareta i namjerava pooštriti neke aspekte zakona koji regulira tu oblast, piše Tanjug.

Nastojeći da zaustavi alarmantan porast korištenja elektronskih cigareta među tinejdžerima, australijska vlada je uvođenjem novih mjera izvršila do sada najveći udar na duhansku industriju u posljednjih deset godina, navod Reuters.

Vlada namjerava zabraniti sve vrste elektronskih cigareta koje se nude na tržištu s različitim voćnim ukusima, ali i uvoz tog duhanskog proizvoda, kao i da ograniči razinu nikotina u proizvodima, s ciljem da se pomogne pušačima da prestanu pušiti.

"Kompanija Big Tobacco je plasirala još jedan proizvod koji izaziva ovisnost. Proizvod je lijepo upakiran u atraktivnu ambalažu i dodani su mu voćni ukusi koji potiču stvaranje nove generacije ovisnika o nikotinu", izjavio je ministar zdravlja Australije na brifingu u Nacionalnom press klubu.

Prema novim pravilima, elektronske cigarete će se prodavati samo u ljekarnama, u pakiranjima "farmaceutskog tipa".

Studije su pokazale potencijal dugoročne štete po zdravlje korisnika e-cigareta koje izazivaju ovisnost, navodi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close