Mostar

Mostarski Aluminij angažirao još 90 starih radnika

Prošle godine je postupno angažirano njih 80, a od Nove godine još 90 djelatnika.
Gospodarstvo / Industrija | 09. 01. 2021. u 15:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Aluminij angažirao je početkom ove godine još 90 nekadašnjih radnika nakon što je od studenog prošle godine ponovno pokrenuta proizvodnja koja je bila prekinuta 2019. zbog nagomilanih dugovanja.

Kako je u subotu izvijestilo bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista, M.T. Abraham grupa koja je iznajmila pogone Aluminijeve Ljevaonice trenutačno je angažirala 188 djelatnika od čega je 170 bivših radnika.

Prošle godine je postupno angažirano njih 80, a od Nove godine još 90 djelatnika. Na taj način Abraham Group, unatoč krizi pod utjecajem covida-19, ispunjava planove koje je usuglasila s Vladom Federacije BiH koja je pojedinačno najveći dioničar s 44 posto udjela. Još 44 posto posjeduju mali dioničari – radnici, a vlasnik 12 posto dionica je hrvatska vlada.

Po medijskim navodima vlasnik M.T. Abraham grupa uložila je u Aluminij Industriju više od tri milijuna maraka (oko 1,5 milijuna eura). Ovaj iznos odnosi se na obnovu pogona tvornice ljevaonice, koja još uvijek nije u potpunosti u funkcionalnom stanju, obnovu glavne zgrade, plaće radnicima, obrazovanja, inspekcije peći i ostale opreme. Najavili su i nova ulaganja od 3,5 milijuna eura.

Mostarski Aluminij prestao je s radom u ljeto 2019. godine zbog nagomilanih dugovanja i gubitaka koji su premašili iznos 220 milijuna eura. U tome trenutku zapošljavao je oko 900 radnika, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close