Više osumnjičenih

Slučaj Aluminij: Tužiteljstvo potvrdilo predmet, policija ne otkriva imena

Osumnjičeno je šest osoba, potvrđeno je za Bljesak.info iz Financijske policije
Vijesti / Crna Kronika | 28. 12. 2020. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije zaprimilo je šest izvještaja Financijske policije Federacije BiH o poslovanju mostarskog Aluminija, potvrđeno je u ponedjeljak za Bljesak.info.

Iz Tužiteljstva su također potvrdili kako je ''izvještajima obuhvaćeno više osoba'', ali da imena osumnjičenih, kao i sadržaj izvještaja, za sada ne mogu iznositi u javnost. Tužiteljstvo će, dodaju, postupati po izvještajima.

Kako je za Bljesak.info potvrđeno iz Financijske policije, Izvještaji o postojanju osnova sumnje o počinjenim kaznenim djelima i počiniteljima u predmetu Aluminij d.d. Mostar, 'teški' su, na štetu Aluminija, preko 200 milijuna maraka. Osumnjičeno je šest osoba.

''Nažalost, u ovom trenutku ne možemo davati podatke o imenima prijavljenih osoba'', kazali su nam iz Ureda glavnog inspektorata Financijske policije.

Inspektori su, prema zahtjevu Vlade FBiH i Tužiteljstva, na temelju knjigovodstvenih isprava, poslovnih knjiga, financijskih i drugih izvještaja te ostale poslovne dokumentacije i korespodencije gospodarskog društva 'Aluminij Mostar, utvrdili činjenice koje se odnose na financijsko i materijalno poslovanje od 1. siječnja 2014. do 10. srpnja 2019. godine.

Osim toga, sačinjen je i zapisnik o utvrđenim činjenicama u postupku inspekcijskog nadzora financijsko-materijalnog, vanjskotrgovinskog i deviznog poslovanja gospodarskog društva 'Aluminij' koji je u formi Izvještaja dostavljen Vladi Federacije BiH i Tužiteljstvu u Mostaru.

Nekadašnjem gigantu proizvodnja je ugašena sredinom prošle godine, nakon čega je Aluminij dan u zakup privatnoj tvrtki, koja je započela s radnom u značajno manjenom.

Kopirati
Drag cursor here to close