Komunalni nered

Mostar: Jednom mjesečno će se odvoziti krupni otpad

Do kada će krupni otpad biti krupan problem!?
Gospodarstvo / Industrija | 24. 11. 2017. u 12:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilo koji posao koji se obavlja bez prethodno utvrđenih obveza i dogovornosti ugovornih strana ima velike šanse da bude loše obavljen, a komunalne djelatnosti u Gradu Mostaru odličan su primjer za to.

Kada živite u gradu u kojem se održavanje javne higijene i zelenih površina godinama obavlja bez valjanih ugovora, onda se sve posljedice nedostatka odgovornosti vrlo brzo pokažu na terenu.

Dobijete komunalni nered, u kojem građani metu ceste, zelene površine nisu zelene, a fotelje, kreveti i građevinski otpad na javnim površinama postaju vam normalna pojava. A sve lijepo piše u zakonima i odlukama, pa tako i da se krupni otpad odvozi  prema posebnom planu, priopćeno je.

''Mi smo u komunikaciji s komunalnim poduzećima i nastojat ćemo da taj odvoz bude češći, da bude po mjesnim zajednicama da se jedanput mjesečno po mjesnim zajednicama odvozi taj krupni otpad uz prethodnu obavijest komunalnih poduzeća'', rekla je Željka Aničić, viši stručni suradnik u Službi za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara.

Rekla je kako se krupni otpad trebao odvoziti dva puta godišnje u mjesecu ožujku i listopadu, ali kako se komunalna poduzeća toga ne pridržavaju.

O vremenu, načinu prikupljana i odvoza, građani  se obavještavaju putem lokalnih sredstava javnog informiranja. Građani su dužni pridržavati se napisanog.  Tako bi trebalo biti, a kakva je situacija na terenu, pogledajte u prilogu.

Video:  Komunalni nered u Mostaru
Kopirati
Drag cursor here to close