Milky way

Iz RS-a tvrde: Šarović preuzima tuđe zasluge

Smatraju i da ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, kako navode, nekorektno i po ko zna koji put preuzima tuđe zasluge
Gospodarstvo / Industrija | 07. 08. 2018. u 11:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (RS) tvrde da je od 2013.godine, kontinuiranim podsticanjem sektora mljekarstva, povećana prosječna mliječnost grla u tom bh. entitetu sa 2.700 na 4.000 litara, a da je samo u prošloj godini povećan izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda za 34,67 posto. 

Smatraju i da ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, kako navode, nekorektno i po ko zna koji put preuzima tuđe zasluge, a povodom posljednje odluke Europske komisije kojom je dozvoljen izvoz svih vrsta mlijeka i mliječnih proizvoda u EU. 

''Dozvola za izvoz uslijedila je nakon niza godina upornog rada na kontroli kvaliteta mlijeka i ogromnim poticanjem Vlade i resornog ministarstva RS-a, koji su u sektor mljekarstva od 2013. do2017. godine uložili oko 95 milijuna KM ili 25,5 milijuna KM godišnje. Vlada je prepoznala ovaj sektor kao okosnicu razvoja cijele poljoprivrede i uložila značajna sredstva, što je na kraju dovelo i do ogromnog napretka i ovakve odluke EU'', ističu u ovom resoru. 

Dozvola za izvoz je, tvrde, samo logičan slijed takvog odnosa prema mljekarskom sektoru, koji je sada ravan sa onima u EU, a ne rezultat, kako to ministar Šarović predstavlja, „predanog rada Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH“.

Kopirati
Drag cursor here to close