Sjednica

FERK izdano nove dozvole za rad za proizvodnju električne energije

FERK je danas na redovitoj sjednici donijela odluku da postotak obveznog udjela električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije za 2021. godinu iznosi 10,50%.
Gospodarstvo / Industrija | 11. 12. 2020. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK danas je na redovitoj sjednici donijela odluku da postotak obveznog udjela električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije koji su obvezni preuzeti svi opskrbljivači koji opskrbljuju krajnje kupce u Federaciji BiH i kvalificirani kupci koji uvoze električnu energiju za vlastite potrebe za 2021. godinu iznosi 10,50%. Odluka će biti objavljena na internetskoj stranici, kao i u Službenim novinama Federacije BiH.

Kako je priopćeno iz FERK-a, izdana je dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelju zahtjeva IMK „KULA“ d.o.o. Gradačac, i to za tri proizvodna objekta solarne fotonaponske elektrane na području općine Gradačac.

Podnositelji zahtjeva: Sole mio vl. Goran Marić iz Prozora-Rame, SE ELEKTRONIK vl. Prnjavorac Nezir iz Tešnja, JAL - ENERGY vl. Jozo Bejić iz Usore, Sfe RAŽIŠĆE vl. Mato Marušić, iz Prozora-Rame dobili su FERK-ovu dozvolu za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE.

Nadalje. gospodarskom društvu TIOIL d.o.o. Stara Bila, Vitez postojeća dozvola za rad (licencija) za transport naftnih derivata cestovnim prometom izmijenjena je i dopunjena novim transportnim jedinicama.

Osim toga, na današnjoj sjednici donesena su i tri rješenja po žalbama kupaca na akte koje je donijelo JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar.

FERK je također donio i Odluku o privremenoj regulatornoj naknadi kojim se utvrđuje visina, način i dinamika plaćanja privremene regulatorne naknade za imatelje dozvola za obavljanje elektroprivrednih djelatnosti i imatelja dozvole za rad Operatora za OIEiEK za 2021. godinu. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena na oglasnoj ploči i internetskoj stranici FERK-a, a izreka odluke i u Službenim novinama Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close