Proizvodnja

Aluminij objavio plan za 2022.

Gospodarstvo / Industrija | 22. 02. 2022. u 15:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Aluminij industrija Mostar pozicionira se kao jedna od najvećih ljevaonica u Europi, s proizvodnjom koja osigurava više od 20 posto potrošnje trupaca na talijanskom tržištu'', objavio je Večernji list izdanje za BiH.

Pročitajte još

''U samo osam mjeseci proizvodnje tijekom prošle godine Aluminij je postao najveći uvoznik u BiH i drugi najveći izvoznik, dok će u ovoj godini Aluminij biti najveći uvoznik i izvoznik BiH te jedina kompanija koja će ostvariti oba uspjeha u jednoj godini'', piše Večernjak navodeći kako je Aluminij industrija Mostar, u vlasništvu je M. T. Abraham Grupe, s proizvodnjom počela u studenome 2020. godine.

U razdoblju aktiviranja Ljevaonice, a kako bi se iskoristili puni proizvodni kapaciteti, Aluminij je bio usmjeren na osiguravanje stabilnog i održivog lanca opskrbe sirovinom.

Tako sada proizvodi trupce ne samo od primarnog već i od recikliranog aluminija, a ovakvim ekološkim pristupom, tvrdi Večernjak, proizvodnje Aluminij prati trendove svjetskih proizvođača.

''Jedna od misija ove kompanije je dosljedna provedba proizvodnih postupaka za očuvanje te promicanje ekološke svijesti uz gotovo nultu proizvodnju CO2. Opsežna razvojna faza, po cijeni većoj od 15.000.000 maraka uključivala je ulaganje u novu opremu te modernizaciju postojeće, a Aluminij je za manje od godinu dana postigao rekorde u proizvodnim kapacitetima'', pišu novine.

U rujnu prošle godine Ljevaonica je proizvodila 12.500 MT mjesečno, što je više nego što je ikada proizvedeno u prošlosti. Ovu godinu Aluminij industrija Mostar počela je s mjesečnom proizvodnjom od 12.400 MT, a do svibnja ove godine će se povećati na 19.100 MT mjesečne proizvodnje.

"Ukupni plan proizvodnje za 2022. je 210.000 MT aluminijskih trupaca, blokova i ingota, dok će u idućoj godini Ljevaonica proizvoditi više od 238.000 MT proizvoda", navodi se u pokazateljima prezentiranim iz Aluminija.

Kopirati
Drag cursor here to close