Kasne uplate

Zenički rudari nezadovoljni kašnjenjem, nastavljaju štrajk

Zenički rudari nezadovoljni kašnjenjem obećanih uplata za umirovljenje
Gospodarstvo / Flash | 17. 01. 2018. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa zeničkih rudara, koji su prošlei tjedan  počeli sa štrajkom glađu i zaprijetili samozapaljivanjem u prostorijama Doma rudara, odlučili su da nastave sa svojim prosvjedomm ukoliko se do narednog ponedjeljka ne udovolji njihovim zahtjevima.

Oni ističu da nemaju povjerenja prema obećanjima iz resornog federalnog ministarstva i Elektroprivrede BiH da će uplatiti obećana sredstva i da će uspjeti ostvariti pravo na mirovine, jer im još uvijek nisu uplaćenih svi doprinosi.

Predstavnik grupe rudara u štrajku Tehvid Smriko kazao je da obećanje koje su dobili nije ispunjeno i ukoliko se sve ne realizira do ponedjeljka, 22. siječnja, oni će ponovno početi sa svojim prosvjedima.

Vlada Federacije BiH je još prošlog petka odobrila oko 2,6 milijuna KM za uplatu doprinosa za 44 radnika Rudnika Zenica, a 1,2 milijuna KM za ostalih 118 bivših rudara trebalo je da osiguraju Elektroprivreda i uprava Rudnika Zenica.

Prema najavama iz resornog ministarstva Vlade FBiH odobrena sredstva biti će raspoloživa do kraja ovog tjedna tako da se može očekivati da se napokon riješe problemi oko umirovljenja ove grupe rudara.


Kopirati
Drag cursor here to close