600 umirovljenika u 2017.

Zavod MIO osigurao 230.000 maraka za liječenje i rehabilitaciju umirovljenika

Gospodarstvo / Flash | 19. 07. 2017. u 12:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje u 2017. godini osigurao je od 230.000 maraka za liječenje i rehabilitaciju umirovljenika.

Direktor Federalnog zavoda MIO Zijad Krnjić, predsjednik Saveza udruženja umirovljenika FBiH Mehmedalija Rapa i predsjednik Saveza županijskih udruga umirovljenika Ivan Kožul potpisali su u srijedu u Sarajevu, uz prethodno dobivenu suglasnost Vlade FBiH, sporazum o kriteriju utroška i načinu realizacije dodijeljenih sredstava za liječenje i rehabilitaciju umirovljenika.

Sporazumom je definirano da će spomenute umirovljeničke udruge vršiti odabir medicinskih ustanova u kojima će se vršiti liječenje i rehabilitacija, utvrditi kriterije po kojima će umirovljenici biti upućivani na liječenje, a po dostavljenim dokazima o izvršenju usluge, Federalni zavod će udrugama prebacivati sredstva kojima će plaćati navedene račune.

Očekuje se, a na temelju dosadašnjih iskustva, da će udruge, zahvaljujući odobrenim sredstvima Federalnog zavoda, na liječenje i rehabilitaciju do kraja godine uputiti oko 600 umirovljenika, priopćeno je iz Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Kopirati
Drag cursor here to close