Radi se

Zašto usred dana gori mostarska javna rasvjeta

Gospodarstvo / Flash | 24. 02. 2016. u 11:32 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska javna rasvjeta gori usred bijela dana na Bijelom brijegu, u ulicama Kralja Tvrtka i Kneza Mihajla Viševića Humskog u vrijeme recesije i sve skupljih računa za struju, upozorili su nas čitatelji.

No, iz Službe za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara za Bljesak.info je rečeno da rasvjeta ne gori radi toga što ju je netko zaboravio ugasiti, već se popravlja pa zbog radova stupovi moraju biti upaljeni. Sat vremena nakon okončanja radova, rasvjeta će se, kako nam je potvrđeno, automatski ugasiti.



Inače, Mostar je u rujnu prošle godine dobio bazu javne rasvjete, koju je uradio Zavod za prostorno uređenje Grada Mostara.

Direktor Zavoda, Salem Bubalo je pojasnio da je cilj projekta efikasnije i bolje upravljanje sustavom javne rasvjete, kao i interakcija s građanima. Naime, ovim projektom trebalo se putem interneta prijavljivati kvarove ili neke druge probleme.

No, kako smo provjerili, taj sustav ne radi.

S druge strane, tijekom predstavljanja baze, mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić rekao je ovo samo dio nastojanja da Mostar postane ''pametni grad'' te da želi da Mostar svijetli kao Las Vegas.

Kopirati
Drag cursor here to close