Izetbegović

Zašto me kritiziraju: Zaposleno je 18.000 ljudi

Gospodarstvo / Flash | 29. 06. 2016. u 09:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Što će me kritizirati kada imamo preko 1.000 radnih mjesta u realnom sektoru mjesečno. Ne da se ispunjava tempom kojim sam obećao, nego brže. Kako me onda mogu kritizirati'', rekao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović za Anadoliju govoreći o obećanju od 100.000 radnih mjesta u deset godina.

''To su provjerljive stvari, ne izvlačim ja to iz čibuka, takve podatke. Mogu da provjere koliko je bilo zaposlenih kada je počelo vlada Denisa Zvizdića i Fadila Novalića, koliko ih ima sada, pa ćete vidjeti da je za 15 mjeseci 18.000 novozaposlenih. To su egzaktne stvari. Međutim, to nije dovoljno. Dok vi imate 300-400 tisuća ljudi koji traže posao, pa zaposlite 15 ili 18 tisuća ta stvar se još ne vidi. Vidjet će se za koju godinu'', rekao je Izetbegović.

BiH, kaže Izetbegović, u ovom trenutku, bez obzira na sve probleme, bilježi sasvim znakovit napredak i kada je u pitanju BDP, industrijska proizvodnja, zapošljavanje.

''Ja sam kazao da u deset godina trebamo 100.000 radnih mjesta kako bi smo stabilizirali proračun i socio-ekonomsko stanje u BiH. Rekao sam, za deset godina, nisam rekao godinu. Ja sam uvjeren da ćemo do kraja ovoga mandata postići pola toga, nešto brže od obećanog", poručio je Anadoliju Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close