Poboljšanje ponude

Za tri projekta zaštite okoliša 1.800.000 KM

Gospodarstvo / Flash | 07. 11. 2016. u 14:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na temelju Odluke Vlade Federacije BiH i nakon javnog poziva, Federalno ministarstvo okoliša i turizma okončalo je proceduru podjele sredstava za sufinanciranje projekata iz Akcijskog plana Strategije okoliša za 2016. godinu, navedeno je u priopćenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma koje je prenio Ured Federalne vlade za odnose s javnošću.

Resorna federalna ministrica Edita Đapo danas je potpisala ugovore za tri programa na području Federacije Bosne i Hercegovine u ukupnom iznosu od 1.800.000 KM: Sufinanciranje projekata za izgradnju infrastrukture, nabavku opreme i postrojenja za upravljanje komunalnim otpadom (1.100.000 KM), Podršku regionalnim sanitarnim deponijama za upravljanje komunalnim otpadom (300.000 KM) i Sufinanciranje projekata zaštite prirode (400.000 KM).

U ime korisnika, ugovore su potpisali načelnici/predstavnici 13 općina, jednog regionalnog centra za upravljanje otpadom i četiri javne ustanove za zaštićena područja.

Osim unapređenju zaštite okoliša, ova podrška će zasigurno doprinijeti i poboljšanju cjelokupne turističke ponude u našoj zemlji i boljoj iskorištenosti naših prirodnih resursa, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Kopirati
Drag cursor here to close