Konferencija u Sarajevu

Za podršku marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa 680.000 KM

Gospodarstvo / Flash | 22. 11. 2016. u 09:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu će sutra biti održan sastanak predstavnika devet jedinica lokalne samouprave koje sudjeluju u programu i tima USAID/PPMG, u okviru Programa podrške marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa.

Programom je osigurana podrška marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa u iznosu od 680.000 KM, a sredstva za realizaciju programa osigurali su Program podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) i jedinice lokalne samouprave.

Program podrške marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa podržat će pokretanje i razvoj biznisa ženama žrtvama nasilja, ženama s invaliditetom, majkama osoba s invaliditetom, te nezaposlenim mladim ženama, priopćeno je iz USAID-a.

Tema radnog sastanka je izrada Modela podrške razvoja biznisa, koji će se primjenjivati u raspodjeli sredstava za razvoj biznisa. Također, svakom odobrenom biznisu bit će pružena mentorska podrška u prvoj godini djelovanja, u svim dijelovima realizacije.

Program provodi Institut za razvoj mladih KULT u partnerstvu sa NGO & BUSINESS AUDIT d.o.o.
Implemented by USAID’s Contractor Institute for Youth Development KULT and Subcontractor NGO and Business Audit d.o.o.

Program podrške marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa podržala je Američka agencija za međunarodnu saradnju (USAID) kroz Program podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG).

Kopirati
Drag cursor here to close