Nove rute

Wizz Air uvodi nove linije: Iz Tuzle do Legolanda

Gospodarstvo / Flash | 20. 07. 2016. u 14:55 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Wizz Air, najveći niskobudžetni avio prevoznik u Centralnoj i Istočnoj Europi, objavio je dvije nove rute iz Tuzle za Billund i Berlin-Schoenefeld na kojima bi letovi otpočeli 31. listopada i 17. prosinca. Letovi bi se obavljali dva puta tjedno tj. ponedjeljkom i petkom za Billund i utorkom i subotom za Berlin-Schoenefeld. Karte za letove na novim rutama su već u prodaji i mogu se kupiti na wizzair.com po cijeni od samo BAM 29.99*.

Billund je sjedište Lego Grupacije i takođe je poznat po tematskom parku – Legoland. Grad je popularna destinacija za turiste, posebno porodice sa djecom. Od 2009. godine grad je poznat i po Lalandia Billund centru sa vodenim parkom. Mnoge druge atrakcije se takođe mogu pronaći na ovoj destinaciji - kao što su Givskud Zoo i Kongernes Jelling – dom viking kraljeva.

Sa svojom kulturom, političkim, medijskim i naučnim sadržajima Berlin je jedna od najpopularnijih destinacija za turiste. Grad je poznat po svojim festivalima, raznolikosti arhitekture, noćnom životu, savremenoj umjetnosti, pružajući pri tome širok izbor kulturnih programa.

Približno jednu trećinu gradske površine čine parkovi, vrtovi i jezera što Berlin čini savršenim izborom za putnike koji vole razgledavanje grada a da su pri tome okruženi prirodom.

Grad je i poslovno središte za visoke tehnologije, inžinjering, elektroniku i farmaceutske kompanije čineći ga tako idealnom destinacijom za poslovne putnike. Na našim jeftinim letovima već je prevezeno preko 600.000 bosanskohercegovačkih putnika i sa ovim novim rutama u Danskoj i Njemačkoj Wizz Air će za putovanje iz BiH imati u ponudi ukupno 10 ruta u 5 zemalja.

"Niskotarifne veze sa pet zemalja u Evropi potiču lokalno tržište stvaranjem novih radnih mjesta u zrakoplovstvu i ugostiteljskoj djelatnosti, jačanje poslovnih odnosa između zemalja i donosi ljudima priliku da po povoljnim cijenama otkriju čari fantastičnih evropskih gradova. Naše najnovije rute će povezati Tuzlu sa gradovima Billund u Danskoj i Berlin-Schoenefeld u Njemačkoj, a naše profesionalne bosanske posade se unaprijed raduju mnogim sretnim putnicima na našoj mladoj floti zrakoplova i novim rutama tokom nadolazeće jeseni", kazala je Tamara Vallois, voditeljica odjela komunikacija u Wizz Airu.

Kopirati
Drag cursor here to close