European Communications

Vrijednost brenda BH Telecoma povećana za 52%

Gospodarstvo / Flash | 24. 03. 2017. u 08:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već drugu godinu zaredom, renomirani časopis European Communications u partnerstvu sa Brend Finance objavljuje listu najboljih brendova iz telekom industrije.

Vodeći telekom operater u Europi je Deutsche Telecom čiji brend vrijedi 36 milijuna dolara, drugi je britanski Vodafone s padom vrijednosti brenda od 22% dok je na trećem mjestu francuski Orange.

Ovogodišnja lista rankira kompaniju BH Telecom na 84. mjesto uz povećanje vrijednosti brenda od 52% i izračunatom brend vrijednosti u iznosu od 48 milijuna $. Ovim se BH Telecom svrstava u jedini telekom operater u BIH kojem je vrijednost brenda povećana.

Brend kao neopipljiva imovina kompanije uključuje vrijednost imena, pojmove, znakove, simbole, logotipe s namjerom da identificira robu, usluge ili lica, ili kombinaciju istih, kreirajući karakterističan ugled, pomoću kojeg se mjeri vrijednost na tržištu.

''Da bi odredili snagu Brenda razvili smo Index Snage Brenda (BSI), pomoću kojeg analiziramo marketinško investiranje, ujednačenost brenda i konačno njihov utjecaj. Nakon ove analize, svakom brednu je dodjeljen BSI rezultat 100 koji se uvodi u kalkulaciju vrijednosti Brenda. Na osnovu rezultata, svakom brendu na tabeli rezultata se dodjeljuje cijena između AAA+D u obliku slinom cijeni kreditiranja. AAA+brendovi su iznimno jaki i oclično pozicionirani dok se neupješnom Brandu dodjeljuje D stupanj“, objašnjavaju u časopisu European Communications.

Kopirati
Drag cursor here to close