Pomoć

Vlada HNŽ-a će subvencionirati kamate za 24 subjekta

Na javni poziv za subvencije javio se 81 poslovni subjekt, a odobrenje je dobilo njih 24.
Gospodarstvo / Flash | 04. 11. 2021. u 16:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odobreno je kreditiranje za 24 gospodarska subjekta za koje će Vlada HNŽ-a u cijelosti subvencionirati kamate, priopćeno je nakon 155. sjednice Vlade HNŽ-a.

Naime, na javni poziv za subvencije javio se 81 poslovni subjekt, a odobrenje je dobilo njih 24.

Vlada HNŽ-a usvojila je Uredbu o dopuni Uredbe o naknadama i drugim materijalnim pravima koji nemaju karakter plaće.

U sklopu aktivnosti na potpori gospodarstvu koje trpi posljedice pandemije koronavirusa za što je već izdvojeno 4.740.503,43 KM za 1833 poslovna subjekta, Vlada je razmotrila Izvješće o radu Povjerenstva za nadzor kreditnih sredstava u svezi Protokola o suradnji s Razvojnom bankom FBiH koji je dio ukupnih aktivnosti na provedbi Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (COVID-19) i potpori ekonomiji na području HNŽ, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

Također, naglašeno je iznimno zanimanje gospodarstvenika za ovakve vrlo povoljne aranžmane te je usvojen Zaključak o kojim je zaduženo Povjerenstvo da poduzme aktivnosti oko potpisivanja novog Protokola kojim bi se, kroz određene kreditne linije, pružila potpora poslovnim subjektima uz uvjet da HNŽ subvencionira iznos sredstava u visini kamate kod COVID kreditne linije, dok bi razliku kamate plaćao korisnik sredstava.

Kopirati
Drag cursor here to close