Pružatelji usluga

Vlada BiH: Izraditi novi nacrt politike sektora telekomunikacija

Gospodarstvo / Flash | 16. 06. 2016. u 14:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Mostaru prihvatila je inicijativu za pokretanje novog postupka izrade Nacrta politike sektora telekomunikacija Bosne i Hercegovine za razdoblje 2016. -2020. godina, koju će premijer FBiH uputiti Vijeću ministara BiH.

Federalna vlada predlaže novi postupak s obzirom na to da je Nacrt odluke o politici sektora telekomunikacija BiH 2016.-2020. godine baziran na Nacrtu politike za razdoblje 2013.-2017. godina, koju Vijeće ministara BiH nikad nije razmatralo, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

U međuvremenu su nastale značajne promjene u tehnologiji, vrsti usluga i regulaciji tržišta, što je utjecalo na sektor i tržište telekomunikacija u BiH, pa Vlada smatra da je neophodno izvršiti bitne izmjene predložene politike.

Inicijativu za pokretanje novog postupka izrade Nacrta politike sektora telekomunikacija Federalna vlada smatra opravdanom i zato jer se tržište u posljednje tri godine značajno razvilo i što sada, pored tri dominantna telekom operatera, u BiH posluje i veliki broj novih alternativnih pružatelja telekomunikacijskih usluga.

Ove činjenice predloženi Nacrt odluke o politici sektora ne uvažava u dovoljnoj mjeri, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close