Drljača

VIDEO | Živnulo gospodarstvo Federacije

Gospodarstvo / Flash | 28. 12. 2016. u 12:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Statistika još nije obradila promjene nastale u oktobru i novembru ove godine. No bez obzira na to, i prva i druga brojka ukazuju na zaustavljanje negativnih ekonomskih trendova i na to da je počeo oporavak gospodarstva i ekonomije uopće'', rekao je federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača nakon današnje sjednice Vlade FBiH.

Istaknuo je kako je broj zaposlenih osoba u Federaciji Bosne i Hercegovine povećan za 27.714 od 31. ožujka 2015. do 30. studenom 2016. godine prema podacima Porezne uprave FBiH.

''Prema tim pokazateljima, broj uposlenih je sada 504.128 osoba'', rekao je Drljača.

Federalni zavod za statistiku ima pokazatelje da je broj uposlenih od ožujka prošle do rujna ove godine veći za 15.649 i da iznosi 461.944.

Drljača je pojasnio kako ovu razliku među pokazateljima dviju institucija uvjetuje različita metodologija obrade podataka, jer Zavod za statistiku ne registrira promjene u firmama koje upošljavaju manje od deset radnika.

''Naročito je pozitivno što se radi o zapošljavanju u realnom sektoru, čemu je doprinijela i Federalna vlada izdvajajući ove godine 50 milijuna KM za prvo zapošljavanje i samozaposlenje, što ćemo sa 30 milijuna KM nastaviti i sljedeće godine'', kazao je Drljača.

Po jučerašnjim podacima Porezne uprave FBiH, broj novozaposlenih od siječnja do studenog ove godine je 23.597.

''Sve su ovo službeni podaci organa kojima se Federalna vlada koristi'', rekao je federalni ministar rada i socijalne politike.

Kopirati
Drag cursor here to close