Potpisan memorandum

Kompanije s područja Hercegovine uskoro na kineskom tržištu

Memorandum o razumijevanju potpisali su predsjednica CEATEC-a Shanghai, Chen Hui i predsjednik Upravnog odbora Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH), Damir Vidačak.
Gospodarstvo / Flash | 09. 04. 2021. u 11:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Kompanije s područja Hercegovine uskoro na kineskom tržištu

Memorandum o razumijevanju između Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH) i Kinesko-europske agencije za tehničku i ekonomsku suradnju (CEATEC) svečano je potpisan u četvrtak 8. travnja u Mostaru, priopćeno je iz Asocijacija poduzetnika Hercegovine.

Memorandum su potpisali predsjednica CEATEC-a Shanghai, Chen Hui i predsjednik Upravnog odbora Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH), Damir Vidačak.

Potpisivanjem memoranduma o razumijevanju učinjen je sljedeći važan korak za uspostavljanje suradnje između gospodarstvenika Hercegovine i NR Kine te u tom kontekstu i promocija Mostara i Hercegovine kao regije, što je dogovoreno na nedavno održanom sastanku kod gradonačelnika Mostara, Maria Kordića.

Predstavnici Kinesko-europske agencije CEATEC u razgovoru s članovima Upravnog odbora istaknuli su još jednom veliku zainteresiranost za uvođenje kompanija s područja Hercegovine na kinesko tržište i obratno, putem sajmova i gospodarskih izložbi, prezentacija, investicijskih konferencija i na sve druge poznate načine u modernom poslovanju.

Iz Asocijacije poduzetnika Hercegovine je kazano kako su članovi Upravnog odbora u ime cjelokupnog članstva ove udruge ponosni što je APH prepoznata od kineske strane kao partner i pokretač suradnje hercegovačkih tvrtki s kineskim, u duhu potpisanog memoranduma o razumijevanju.

Još jednom su gostima iz Kine naglašeni turistički potencijali ovog podneblja, ali i velike mogućnosti za ulaganje i zajedničke poslove u oblasti energetike, poljoprivrede, proizvodnih branši, zračnog i željezničkog prometa, modernih tehnologija i tehnologija budućnosti.

Zaključeno je da se čim prije, ovisno o razvoju epidemiološke situacije, organizira posjet hercegovačke poslovne delegacije jednoj od kineskih regija, bilo u vrijeme nekog od mnogobrojnih sajmova ili kao ciljani posjet tamošnjim udruženjima privrednika.

Konačni cilj je, kako je u memorandumu navedeno, promoviranje i brendiranje Hercegovine na kineskom tržištu, promocija mogućnosti za ulaganje kineskih investitora, promocija obostranih turističkih potencijala, razmjena iskustava između lokalnih zajednica, kao i transfer znanja iz oblasti modernih tehnologija.

Kopirati
Drag cursor here to close