Trebinje

Vatrogasci dobili cisternu nakon 32 godine

Gospodarstvo / Flash | 18. 07. 2016. u 13:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teritorijalna vatrogasna jedinica Trebinje, nakon 32 godine, dobila je novu suvremenu cisternu vrijednosti 280.000 KM, čiju kupovinu su zajednički finiširali grad Trebinje i Vatrogasni savez Republike Srpske.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je, tijekom službene primopredaje vozila u ponedjeljak, izrazio zadovoljstvo što je nakon dugo godina pojačan vozni park trebinjske vatrogasne jedinice i dodajući da se nada da će ova cisterna vatrogascima olakšati posao prilikom gašenja požara koji su česti na ovim područjima, prenijela je Srna.

Dodao je kako je grad Trebinje osigurao i 150.000 KM za izgradnju vatrogasnog doma u Zasad polju kod Trebinja. Zapovjednik vatrogasne jedinice Trebinje Danko Vuković kaže kako će im cisterna biti od velikog značaja, jer su raspolagali s polovnim vozilima, napominjući da su vatrogasci spremno dočekali požarnu sezonu.

Zahvalio se Vatrogasnom savezu Republike Srpske na pomoći pri opremanju vatrogasne jedinice i na obećanju da će sljedeće godine kupiti još jednu cisternu s duplom kabinom - navalno vozilo koju nikada do sada nisu imali.

"Ranije smo dobili i vozilo za udese, što nam omogućava da brže reagiramo, jer su nekada sekunde u pitanju da bi spasili ljudske živote", kaže Vuković.

Na području Trebinja požari često bukte i po nekoliko dana, ali zahvaljujući požrtvovanošću vatrogasaca koji danima i noćima ne dolaze s požarišta svojim kućama, do sada nije izgorio nijedan objekt niti je bilo ljudskih žrtava.

Kopirati
Drag cursor here to close