Povjerenstvo

Utvrđena usuglašenost s Ustavom za izmjene zakona o PDV-u

Gospodarstvo / Flash | 06. 04. 2017. u 13:26 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ustavnopravno povjerenstvo Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u četvrtak je utvrdilo usuglašenost s Ustavom BiH i pravnim sustavom BiH za Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodanu vrijednost, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Povjerenstvo je obavilo raspravu, te za sljedeću sjednicu odgodilo izjašnjavanje o usuglašenosti s Ustavom BiH i pravnim sustavom BiH Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Razmatrajući zahtjev Ustavnog suda BiH za izjašnjenje o Zahtjevu zastupnika Narodne skupštine Republike Srpske (Radovan Višković i dr.) za ocjenu ustavnosti Zakona o proglašenju 25. studenog Danom državnosti Republike BiH, Ustavnopravno povjerenstvo konstatiralo je činjenice s kojima će upoznati Ustavni sud BiH koji će nadalje odlučiti o usuglašenosti ovog zakona s Ustavom BiH.

Ustavnopravno povjerenstvo razmatralo je i molbu za dostavu prijedloga za izmjene, odnosno dopune poslovnika domova, čiji je predlagač Privremeno zajedničko povjerenstvo za izradu prijedloga izmjena i dopuna poslovnika PSBiH, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close