No panic

Utjeha iz Federacije: Građani ne trebaju paničariti, imamo dovoljno robnih rezervi

''Pozivamo gospodarske subjekte da se ponašaju odgovorno, a s druge strane pozivamo građane da sebi ne dozvole paniku jer imamo dovoljno robe na policama i u skladištima naših proizvođača, odnosno prometnika i uvoznika''.
Gospodarstvo / Flash | 28. 02. 2022. u 16:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović, nakon sjednice Vlade FBiH na kojoj je razmatran utjecaj situacije između Ukrajine i Rusije na Bosnu i Hercegovinu, apelirao je na gospodarske subjekte da nipošto ne zloupotrebljavaju navedenu situaciju te pozvao građane da sebi ne dozvole paniku.

''Životne namirnice poskupljuju, ali one su uvjetovane povećanjem cijena na svjetskom tržištu. Ono što nas zanima je to, jesu li zloupotrijebljene te okolnosti u kojima smo se našli od strane veleprometnika i maloprometnika koji opskrbljavaju naše građane. Apeliram na gospodarske subjekte da realno sagledaju mogućnosti i moć naših potrošača kada je u pitanju kupovina, pogotovo životnih namirnica'', istaknuo je Ajdinović.

Video: Ajdanović: Građani ne trebaju paničariti, imamo dovoljno robnih rezervi

Dodao je kako oni, kao inspekcijski organ, u rukama imaju precizne i čvrste mehanizme te da će intenzivirati suradnju sa županijskim upravama za inspekcijske poslove.

''To su odluke Vlade Federacije BiH iz prošle godine vezano za životne namirnice, 17 različitih proizvoda, i naravno, za gorivo. To su oni postotni iznosi gdje je marža vrijedila za 31.12.2020. godine na navedene namirnice i gorivo u iznosu od 6 feninga po litru, kada je u pitanju prodaja na veliko, i 25 feninga kad je u pitanju litra goriva na malo. U dva velika tržna centra, nažalost, imamo nepoštivanje tih marži i to ćemo vrlo oštro i odlučno sankcionirati. Pozivamo gospodarske subjekte da se ponašaju odgovorno, a s druge strane pozivamo građane da sebi ne dozvole paniku jer imamo dovoljno robe na policama i u skladištima naših proizvođača, odnosno prometnika i uvoznika - kazao je Ajdinović.

Također, pozvao je građane da kažu ako negdje primijete nerealno povećanje cijena.

''Želimo da nam građani budu partneri kao što su nam bili u prethodne dvije godine kada smo pokazali da se možemo nositi s krizom, da imamo dovoljno inspekcijskih kapaciteta da odgovorimo na sve potrebe građana'' naveo je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Kopirati
Drag cursor here to close