Najavio i ministar

Uskoro zeleno svjetlo BiH za izgradnju Pelješkog mosta

Gospodarstvo / Flash | 22. 01. 2017. u 07:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar prometa i veza BiH Ismir Jusko rekao je u subotu kako očekuje da će Vijeće ministara BiH, kojemu je član, uskoro donijeti odluku kojom će odobriti izgradnju Pelješkog mosta, ističući da nema prijepora oko dimenzija ovoga mosta

'Stručni tim iz BiH je s kolegama iz Hrvatske dogovarao i radio na mostu Pelješac. Kolege iz Hrvatske su rekle da most treba biti visok 48, a naše izaslanstvo je tražilo da bude 55 metara, što je usvojeno.

Također, predstavnici Hrvatske su tražili da razmak između središnjih stupova na mostu bude 200 metara, a usvojeno je 280 metara, kako je naše izaslanstvo predložilo', rekao je ministar Jusko za internetski portal Klix.ba.

''Dokument su potpisala oba izaslanstva i predao sam ga predsjedajućem Vijeća ministara BiH jer nemam ekskluzivno pravo sam donijeti odluku''', dodao je, piše Tportal.hr.

Pojasnio je da sada više nema zapreka da se odobri izgradnja Pelješkog mosta.

Bivši hrvatski ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a a sada poljoprivrede Tomislav Tolušić ranije je najavio da bi u proljeće mogao biti potpisan ugovor za Pelješki most te da su s BiH riješeni svi problemi vezani za izgradnju.

Na natječaj za izgradnju Pelješkog mosta se javilo 12 konzorcija i tvrtki koje žele graditi ovaj most, a krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca bit će objavljeno koje kompanije ulaze u drugi krug natječaja.

Kopirati
Drag cursor here to close