Patrick Moon

USAID će pomoći drvoprerađivačima u BiH

Gospodarstvo / Flash | 27. 02. 2012. u 13:27 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Patrick Moon izrazio je podršku Agencije za međunarodni razvoj (USAID) rastu i povećanju konkurentnosti drvoprerađivačkog sektora u BiH.

Moon je danas posjetio bh. proizvođače suncobrana, firmu ''Eden Garden'' d.o.o. u Istočnom Sarajevu kako bi se informirao o njihovoj djelatnosti te s rukovodstvom poduzeća razgovarao o mogućnostima i preprekama s kojima se susreću bh. kompanije u nastojanjima da povećaju svoju konkurentnost na tržištu.

"'Eden Garden' ima godišnji rast od 30 posto. U planu imamo dalje širenje naših proizvodnih postrojenja i prodaje, a trenutno nam je osnovna preokupacija izgradnja novog objekta za proizvodnju. To je projekt u kojem nailazimo na velike birokratske poteškoće u vidu odobrenja za gradnju, iako se nalazimo na vlastitom zemljištu, i nadamo se da će posjeta veleposlanika dati novi impuls za promjenu ponašanja lokalne zajednice prema proizvodnim subjektima", naglasio je Srđan Vranešević, komercijalni direktor "Eden Gardena".

Kroz podršku USAID-Sida FIRMA projekta, tijekom protekle godine "Eden Garden" sudjelovao je na sajmovima SASO i GAST u Splitu, te na sajmu INTERIO u Sarajevu, što je pomoglo da se prodaja ove firme u 2011. poveća za 20 posto, posebno na hrvatskom tržištu.

Također, uz podršku FIRMA projekta,"Eden Garden" je nedavno ušao i na tržište SAD-a i Južne Amerike, priopćeno je iz ovog poduzeća.

"Zahvalni smo veleposlaniku Moonu na današnjoj posjeti i dosadašnjoj pomoći FIRMA projekta u predstavljanju naših proizvoda na širem tržištu, van granica BiH", rekao je Vranešević.

Kako je naglasio Patrick Moon ovoj kompaniji će putem USAID-Sida FIRMA projekta biti data podrška u izlasku na nova tržišta, kao i na usvajanju odgovarajućih EU standarda i dobivanju CE oznake o sigurnosti proizvoda potrebnim za uspješan nastup na zahtjevnim tržištima.

Kopirati
Drag cursor here to close