Zemljišnoknjižni ured

Upućen poziv za registraciju nekretnina u Općini Posušje

Gospodarstvo / Flash | 17. 12. 2015. u 10:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu provedbe Projekta registracije nekretnina, odnosno usklađivanja podataka katastra i zemljišne knjige u Federaciji Bosne i Hercegovine, Općinski sud u Širokom Brijegu je dana 29. listopada 2015. godine, pokrenuo javnom objavom proceduru uspostave i zamjene zemljišne knjige.

S tim u vezi, upućen je pozivim osobama koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Batin, Bašići, Cerovi Doci, Ćesića Draga, Čitluk, Donja Sutina, Glavica, Gornja Sutina, Gradac, Landeke, Lipovice, Nugli, Osoje, Podbila, Poklečani, Sutina Virska, Širića Brijeg, Tribistovo, Vinjani, Vir, Vrpolje, Vučipolje, Zagorje, Zavelim u Općini Posušje da prijave svoja prava na nekretninama, najdalje do 11. siječnja 2016. godine.

Prijave se vrše u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Širokom Brijegu, od ponedjeljka do četvrtka, od 9:00 do 13:00 sati ili putem pošte na adresu Općinski sud u Širokom Brijegu, Ul. Zaobilaznica b.b., 88 220 Široki Brijeg.

Podneske je moguće dostaviti i u Ured izdvojene jedinice Zemljišnoknjižnog ureda u Općini Posušje, u ul. Fra Grge Martića bb, svakog ponedjeljka i utorka od 8:00 do 14:00 sati.

Osobe koje polažu pravo na nekretnine su dužne dostaviti dva primjerka dokaza svog vlasništva ili drugog prava, a u slučaju potrebe pribavljanja dodatnih dokaza, na njihov osnovan zahtjev rok će se produžiti najmanje za 90 narednih dana. Ovim putem upozoravaju da ako u produženom roku ne uslijedi dostava novih dokaza, zemljišnoknjižni uložak će se uspostaviti na osnovu do tada pribavljenih dokaza.

Također, pozvane su sve osobe koje imaju nekretnine u navedenim katastarskim općinama da provjere prijenos svoga vlasništva iz Knjige položenih ugovora i Knjige etažnog vlasništva u elektronskoj zemljišnoj knjizi kako biste osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava.

Svi upisi u zemljišne knjige za katastarske općine, koje su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru “Projekta registracije nekretnina”, provodit će se bez naplate sudskih taksi, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close