Drago Malinović

Upoznajte jednog od najbogatijih ljudi u BiH

Gospodarstvo / Flash | 20. 09. 2016. u 08:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema listi magazina Forbes jedan od najbogatijih bh. građana je Drago Malinović iz Prnjavora, vlasnik kompanije Komerc-mali.

Po jednoj listi koja se pojavila u medijima on je najbogatiji u BiH, a po drugoj je u samom vrhu.

Iako je godinama veoma uspješan poduzetnik, Drago Malinović široj javnosti u BiH nije bio toliko poznat.

S druge strane, u samom Prnjavoru Drago Malinović je itekao poznat i veoma cijenjen kao uspješan biznismen i human čovjek. Lokalni stanovnici ga naročito cijene jer je uložio čak milijun maraka u izgradnju nove škole 'Branko Ćopić', zbog čega je prošle godine dobio plaketu 'Najplemenitiji podvig godine' beogradskih Večernjih novosti.

Kompanija Drage Malinovića Komerc-mali ima godišnje prihode od oko 250 milijuna maraka.
Preduzeće Komerc-mali osnovano je 1993. godine kao društvo s ograničenom odgovornošću sa sjedištem u Prnjavoru. Djelatnost poduzeća je bila trgovina na veliko i trgovina na malo građevinskim materijalima, piše Biznisinfo.

Od 1999. godine osnovna djelatnost produzeća Komerc-mali je trgovina na veliko građevinskim materijalom sa najvećim sudjelovanjem proizvoda crne metalurgije u građevinarstvu. Danas poduzeće Komerc-mali prodaje na tržištu BiH i izvozi na tržište Hrvatske i Srbije te ima razvijeno i osigurano tržište za plasman i nabavku robe i repromaterijala za proizvodnju.

Kopirati
Drag cursor here to close