'ko zna?

UNO BiH: Još se ne zna hoće li električna energija biti trošarinski proizvod

Konačna verzija Zakona u smislu definiranja koji će proizvodi biti trošarinski, kao i visina stopa trošarina bit će poznati onog trenutka kada Zakon o trošarinama bude u proceduri
Gospodarstvo / Flash | 02. 02. 2018. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U cilju potpuno točnog informiranja javnosti vezano za pripremu novog prijedloga Zakona o trošarinama iz Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH žele naglasti da u okviru Twinning projekta u Upravi postoji radna skupina koja radi na pripremi spomenutog propisa.

Postojeći Zakon o trošarinama u BiH u primjeni je od 2009. godine i isti nije usklađen s direktivom Europske unije. Zbog obaveze da BiH uskladi sve svoje propise s legislativom EU, Uprava zajedno s ekspertima iz EU priprema i novi prijedlog Zakona o trošarinama koji će biti usklađen s legislativom EU.

Prijedlog novog Zakona o trošarinama u BiH trebao bi biti završen do sredine godine, nakon čega će biti pripremljen i Pravilnik o primjeni Zakona o trošarinama.

Usvajanje Zakona o trošarinama prolazi kroz Upravni odbor UNO, Vijeće ministara BiH i Parlament BiH. Konačna verzija Zakona u smislu definiranja koji će proizvodi biti trošarinski, kao i visina stopa trošarina bit će poznati onog trenutka kada Zakon o trošarinama bude u proceduri.

Iz tog razloga želimo jasno naglasiti da u ovom trenutku još uopće nije poznato hoće li elektična energija biti trošarinski proizvod ili neće. O tome će odluku donijeti ona tijela koja usvajaju spomenuti Zakon, priopćeno je iz UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close