A gdje je?

Ugovorena izrada 6.000 sigurnosnih ekoloških pečata kojima se otiskuju glasački listići

Povodom nabave sigurnosnih ekoloških štambilja u utorak je firmu ''Mojić'' u Bijeljini posjetio dr. Suad Arnautović, predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.
Gospodarstvo / Flash | 26. 07. 2022. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na osnovu Odluke o načinu izrade, obliku i sadržaju, čuvanju, uporabi i uništavanju pečata kojim se utiskuju glasački listići na Općim izborima u Bosni i Hercegovini zakazanim za 2.10.2022. godine, zahvaljujući financijskoj potpori Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, kroz projekt koji će realizirati Udruga izbornih dužnosnika u BiH, danas je sa firmom ''Mojić'' d.o.o. iz Bijeljine, koja je generalni zastupnik za Bosnu i Hercegovinu kompanije Trodat iz Austrije, ugovorena izrada oko 6.000 sigurnosnih ekoloških pečata za svako biračko mjesto u Bosni i Hercegovini.

Povodom nabave sigurnosnih ekoloških pečata u utorak je firmu ''Mojić'' u Bijeljini posjetio dr. Suad Arnautović, predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

U pitanju je nabava posebnih sigurnosnih ekoloških pečata koji će se koristiti za ovjeru glasačkih listića a što za cilj ima onemogućavanje izbornih manipulacija i prevara. Sigurnosnim ekološkim štambiljem se utvrđuje autentičnost i sigurnosna ispravnost glasačkog listića koji se koristi na biračkom mjestu na izborima u Bosni i Hercegovini. 

Sigurnosni ekološki pečat će se otiskivati na prednjoj strani glasačkog listića, u donjem lijevom uglu, ispod naputka za glasovanje. Pored sigurnosnog ekološkog pečata sa desne strane potpisuje se ovlaštena osoba, tj. član biračkog odbora zadužen za izdavanje glasačkih listića.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je uvelo ovu novinu upotrebe sigurnosnog ekološkog pečata na biračkom mjestu sa ciljem da poboljša postojeći nivo povjerenja javnosti u integritet i pravičnost izbornog procesa.

Kopirati
Drag cursor here to close