Osnovale udrugu

Udružile se bh. poduzetnice

Događaj je predvodila predsjedavajuća Skupštine Udruženja, uspješna bh. poduzetnica i jedna od osnivačica Adisa Tufo
Gospodarstvo / Flash | 16. 08. 2018. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva službena skupština članica, članova  i prijatelja Udruženja za demokratiju, poduzetništvo i kulturu ''Poduzetnice IN'' održana je u srijedu u Sarajevu.

Događaj je predvodila predsjedavajuća Skupštine Udruženja, uspješna bh. poduzetnica i jedna od osnivačica Adisa Tufo, a naglasak je stavljen prije svega na umrežavanje kroz međusobno upoznavanje i upoznavanje sa projektima koji stoje pred članovima Udruženja.

''Željele smo pokrenuti pitanja koja se tiču ne samo poduzetnica, već uopće poduzetništva u Bosni i Hercegovini, u regiji i Europi. Naš cilj je promovirati ženu kao poslovnu ženu, poduzetnicu i njen značaj u ekonomsko-političkom životu Bosne i Hercegovine. Naravno, tu su i poduzetnici, oni koji stoje rame uz rame sa nama'', rekla je predsjednica Udruženja Lejla Tufo, stoji u priopćenju Udruženja.

U uvodnom izlaganju predsjednica Skupštine, Adisa Tufo istaknula je prve projekte, poslane aplikacije, realizacije, ali i razloge zbog kojih je neophodno umrežavanje poduzetnica – a to su, između ostalog: razmjena iskustava kroz zajedničku informativnu platformu – poduzetnice.ba, inovativan pristup umrežavanje poduzetnica i poduzetnika, kontinuirana edukacija kao najbolje ulaganje u poduzetništvo, otvaranje mogućnosti za učinkovito pozicioniranje ženskih poduzetničkih aktivnosti u regiji.

Projektni koordinator Udruženja, Reisa Hodžić i jedna od osnivačica Ilma Softić, najviše su govorile o planovima koji su ispred Udruženja, projektima koji će imati značajan odjek u široj društvenoj zajednici. Cilj je, kako kažu afirmirati žene, motivirati i ohrabriti; i ne samo žene – već i mlade poduzetnike, one koji imaju ideju, ali ne i način da je realiziraju. Kako ističu – zadatak im je pokrenuti revoluciju pozitivnih priča koje utječu na standard života, a ruše stereotipe i predrasude kojima smo okruženi.

Projekt vrijedan hvale je i projekt ''I love Balkan'', u čijem osnivanju na Kosovu, u ime Udruženja Poduzetnice IN je sudjelovala Reisa Hodžić. Poduzetnice i uspješne žene sa Kosova, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Makedonije ujedinile su se u projektu nove regionalne organizacije za osnaživanje žena "I love Balkan". Također, tu su i planovi za B2B susrete u Sarajevu, nova putovanja i umrežavanje sa regijom.

''Kako kažu, uspješni stoje sa uspješnima i da nisu samo žene te koje su uključene u rad ovog Udruženja – dokaz je mladi, uspješni poduzetnik Kemal Balihodžić, koji je svojim obraćanjem pozdravio razvoj, ciljeve i planove Udruženja'', navode u priopćenju.

Da podrže projekat, kažu nešto o sebi, ispričaju dio svoje priče, imali su poduzetnici Esad Hrvačić, Fahrija Nalić, Dženita Šebo, Haris Kušmić, Nermina Gašević, Sadika Avdić, Anel Hurem, Enisa Zulović, Lidija Sejdinović, Alisa Taletović i mnogi drugi prisutni članovi Udruženja.

''Da volja i želja leže u svakom čovjeku, da je potrebno tako malo podrške da nas probudi i pokrene, osjetilo se po energiji koja se prožimala u dvorana tijekom same Skupštine, ali i poslije tijekom neformalnog druženja članova. Svi ove projekte doživljavaju kao svoje i uopće ne sumnjamo da je ispred Udruženja 'Poduzetnice IN' velika priča, koja će se dugo pričati i čiji će se slatki plodovi ubirati u godinama koje su ispred nas'', rekla je Adisa Tufo.

Kopirati
Drag cursor here to close