Fiskalno vijeće BiH:

'Učinjen iskorak za razgovore s MMF-om o novom Stand by aranžmanu

Gospodarstvo / Flash | 20. 06. 2012. u 15:55 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Fiskalnog vijeća Bosne i Hercegovine danas su na sjednici u Sarajevu dogovorili da entiteti dopune platforme za pregovore s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i dostave ih hitno Savjetodavnoj skupini Fiskalnog vijeća radi upućivanja na očitovanje u Washington.

Nakon što je Savjetodavna skupina Fiskalnog vijeća BiH pripremila stručne podloge, učinjen je iskorak u pravcu ispunjavanja uvjeta za novi aranžman s MMF-om, zaključeno je na sjednici Fiskalnog vijeća BiH.

Kako stoji u priopćenju iz Vijeća ministara BiH, na vladama entiteta je da dopune platforme u dijelu koji se u prvom redu odnosi na reforme u socijalnom sektoru, nakon čega bi bili nastavljeni pregovori sa izaslanstvima MMF-a, Svjetske banke (WB) i Europske komisije (EK).

Sjednici Fiskalnog vijeća, uz predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i Fiskalnog vijeća Vjekoslava Bevandu, nazočili su predsjednici entitetskih vlada Nermin Nikšić i Aleksandar Džombić, ministar financija BiH Nikola Špirić te ministri financija Federacije BiH i Republike Srpske Ante Krajina i Zoran Tegeltija.

U ime guvernera Centralne banke BiH sjednici je nazočio viceguverner Radomir Božić,a u ime Brčko Distrikta BiH Mato Lučić.

Kopirati
Drag cursor here to close