LINK

U Starom gradu u Mostaru otvoreno prodajno-promotivno mjesto meda

Gospodarstvo / Flash | 03. 10. 2016. u 14:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta 'Tipični proizvodi kao pokretač razvoja ruralnih područja - TERRA - Putovi meda kroz Durmitor i Hercegovinu', koje provodi Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar zajedno s partnerima iz BiH i Crne Gore, danas je svečano otvoreno promotivno-prodajno mjesto meda u prostorijama 'Okusi Hercegovinu' u Starom gradu u Mostaru.

Na tom će se mjestu, pored meda i proizvoda od meda kao prepoznatljivih hercegovačkih proizvoda, izlagati i prodavati drugi tipični proizvodi, priopćeno je iz Udruženja LiNK.

Promotivno-prodajno mjesto je otvoreno prvog dana studijskog putovanja koje je organizirano za turističke djelatnike iz BiH i Crne Gore, kako bi se pobliže upoznali s novim prekograničnim turističkim proizvodom „Putovima meda kroz Durmitor i Hercegovinu“ ostvarenim u sklopu ovoga projekta.

Predsjednik Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar Tomislav Majić ovom prigodom je kazao kako je kroz ovaj projekt Hercegovina još više prepoznata kao turistička regija koja pored "Putova vina" sada ima i "Putove meda", čime se proizvodnja meda i proizvodi na bazi meda podižu na razinu turističke atrakcije.

''Zadovoljni smo što smo kroz projekt uspostavili promotivno-prodajna mjesta za prezentaciju i prodaju meda i drugih tipičnih proizvoda koji, uz druge komponente novog turističkog proizvoda, značajno doprinose turističkoj ponudi Hercegovine'', kazao je Majić.

Dodao je kako im je želja što jače uvezati turističku zajednicu i agencije s ugostiteljskim objektima i pčelarima duž "Putova meda" te dovesti do boljeg plasmana meda i proizvoda od meda na zadovoljstvo proizvođača, ali i samih potrošača.

Predstavnica organizacije „Okusi Hercegovinu“ Andrijana Kvesić istaknula je kako se promotivno-prodajna mjesta meda nalaze u Mostaru, Trebinju, Ravnom i Gacku.

Dodala je kako su hoteli i restorani sve više zainteresirani za novi turistički proizvod i žele u svoje menije uvrstiti recepte jela u kojim se med koristi kao namirnica.

Kopirati
Drag cursor here to close