Sabatina 2016

U Neumu promovirana knjiga "Marketing vina"

Gospodarstvo / Flash | 05. 11. 2016. u 08:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Međunarodnog susreta vinogradara i vinara Sabatina 2016 koji se od 3. do 6. novembra održava u Neumu predstavljena je knjiga "Marketing vina" prof.dr. sc. Marka Ivankovića sa Agronomskog fakulteta u Mostaru i prof.dr.sc. Ante Kolege Bage, redovitog profesora na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Kako je istaknuto na promociji knjiga je pisana ponajprije kao vinarsko vinogradarski priručnik koji može poslužiti kao pomoćni udžbenik studentima, vinarima, kao i putokaz kako tržiti vino. U knjizi su opisani primjeri dobre prakse u hrvatskim i bosanskohercegovačkim vinogorjima.

Nakon prikaza o proizvodnji vina, autori pojašnjavaju marketinšku strategiju i okolnosti pripreme marketinškog plana vinarske firme.

Kako je istaknuo jedan od autora, prof.dr. Ante Kolega, kroz glavne marketinške funkcije, knjiga nakon dijela koji se odnosi na planiranje proizvodnje čitatelja uvodi na tržište u funkciju prodaje vina, kojoj na putu stoji dobro i široko obrazložena promidžba vina i vinska komunikacija. U posebnom poglavlju u knjizi su prikazani načini istraživanja marketinga vina.

Manifestacija Sabatina 2016, Međunarodni susret vinogradara i vinara se prvi put održava u BiH, a pod visokim pokroviteljstvom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, te pod visokim supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Sabatina godišnje okuplja vinogradare, vinare, stručnjake, someliere, proizvođače i distributere vinogradarsko-vinarske opreme, ugostitelje, trgovce, predstavnike resornih ministarstava, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo iz vinskih regija Hrvatske, BiH, te drugih zemalja regiona.

Cilj je Sabatine edukacija i povezivanje vinogradara i vinara međusobno, sa strukom, te s ostalim gospodarskim subjektima izravno vezanim za vinogradarstvo i vinarstvo.

Na sajmu vinogradarstva i vinarstva, te berzi i izložbi vina svoje proizvode predstavlja oko 300 izlagača iz BiH, Hrvatske i drugih zemalja.

Organizatori manifestacije su Zadružni savez Dalmacije i Hrvatska udruga vinarskih gradova iz Hrvatske, a suorganizatori Federalni agromediteranski zavod Mostar i Grand hotel Neum iz Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close