Najava dvije kampanje

U Mostaru se najavljuju nova radna mjesta i bolje poslovno okruženje

Gospodarstvo / Flash | 03. 04. 2017. u 12:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru će 06. travnja biti održana konferencija za medije na kojoj će službeno biti objavljen početak dvije kampanje čiji je cilj poboljšanje poslovnog okruženja i kreiranje više radnih mjesta u BiH.

Riječ je o kampanjama zagovaranja za uspostavu registra parafiskalnih nameta i ubrzanje procesa registracije biznisa.

Kampanje se provode u sklopu projekta ''Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta'', kojeg podržava Američka agencija za međunarodni razvoj – USAID.

Konferencija za medije biće održana u četvrtak 06. travnja 2017. godine u sklopu ''Sajma gospodarstva Mostar 2017'', (dvorana 1) u 10.30 sati. Adresa: Rodoč bb / Slobodna zona Hercegovina.

Medijima će se obratiti: Tomislav Majić, predsjednik udruženja za poduzetništvo i posao 'LiNK' Mostar, Enver Sarvan, Izvršni direktor udruženja 'Nezavisni biro za razvoj NBR' Gradačac, Goran Dodig, konsultant za projekt Registra parafiskalnih obaveza s fokusom za HNK i Jozo Bejić, tajnik Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Odmah nakon press konferencije, u 11.00 sati na istoj lokaciji biće održan i Stručni skup temu "Elektronski registar parafiskalnih naknada HNŽ u funkciji smanjenja ili ukidanja parafiskalnih naknada -www.poslovnookruzenje.ba''.

Tada će biti predstavljen elektronski registar parafiskalnih naknada u HNŽ, biće prezentirana komparacija nameta po kantonima u Federaciji BiH, kao i prijedlozi za reformu koji bi doveli do rasterećenja privrede i utjecaja na porast broja malih i srednjih poduzeća i rast zaposlenosti.

Radu skupa će sudjelovati predstavnici nadležnih entitetskih, županijskih i općinskih vlasti, gospodarstvenika i njihovih udruženja, međunarodnih organizacija, te predstavnika MSP sektora.
Organizatori događaja su Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, Neovisni biro za razvoj (NBR) Gradačac/Modriča i Ministarstvo privrede HNŽ.

Za potvrde dolaska i sve dodatne informacije za medije, molimo kontaktirajte: 061 828 409 ili [email protected]

Kopirati
Drag cursor here to close