Potpisan sporazum

U Mostar stiže Green Design Centar - platforma za inovacije u graditeljstvu

Gospodarstvo / Flash | 22. 12. 2016. u 15:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i Elma Durmišević, direktorica Fondacije Sarajevo Green Design, potpisali su danas u Mostaru Sporazum o suradnji između Grada Mostara i Sarajevo Green Design Fondacije.

Predmet Sporazuma je osnivanje Green Design Centra (GDC) u Mostaru, a koji Sarajevo Green Design Fondacija donira Gradu Mostaru. SGD Fondacija će pripremiti idejni projekt, projektnu dokumentaciju za pripremu i realizaciju izgradnje Green Design Centra kao internacionalnog centra koji će okupiti akademsku, kulturnu i gospodarstvenu zajednicu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Green Design Centar bit će korišten kao platforma za inovacije i edukativne svrhe u graditeljstvu, povećanjem vrijednosti građevine, građevinskih materijala, proizvoda i komponenti za njihovo ponovno korištenje, u svrhu doprinosa povećanju komfora i kvaliteta življenja.

Temeljem potpisanog sporazuma, SGDF će osigurati neophodna novčana sredstava za izgradnju kroz Europski HORIZON 2020 projekt „Buildings as Material Banks“, a Grad Mostar se obvezao da će za izgradnju GDC osigurati lokaciju s pratećom infrastrukturom smještenu u južnoj zoni Grada Mostara te osigurati sva neophodna odobrenja za građenje i priključke kod nadležnih službi Grada Mostara.

Grad Mostar i SGDF će tijekom realizacije projekta povezati znanstvenu infrastrukturu Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta 'Džemal Bijedić', putem Građevinskih i drugih fakulteta s proizvodnom industrijom, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close