Pod visokim nadzorom

Trinaest dana nakon napada - četrdesetak letova s aerodroma Zaventem

Gospodarstvo / Flash | 04. 04. 2016. u 13:10 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četrdesetak letova, pod visokim nadzorom, predviđeno je u ponedjeljak u odlasku i dolasku s međunarodnog briselskog aerodroma Zaventem, prema uobičajenih 600, a što je znak opreznog pokretanja trinaest dana nakon napada, navode aerodromski dužnosnici.

Dan nakon ponovnog otvaranja aerodroma u nedjelju '39 putničkih letova, većina iz i u europske gradove su predviđeni', rekao je za novinsku agenciju AFP Kim Daenen, glasnogovornik Brusseles Airlinesa, jedine kompanije koja trenutno prometuje.

U utorak je planirano 89 letova od kojih 48 prema europskim destinacijama, pet u pravcu Afrike i jedan prema Sjevernoj Americi (New York). Predviđeno je i više od 40 dolaznih letova.

Treba sačekati srijedu , kako bi druge kompanije kao nizozemski KLM, ponovo operirao, prema glasnogovorniku aerodroma Florencu Mulsu.

Međunarodni aerodrom u Bruxellesu dnevno prima u normalno vrijeme oko 600 letova u odlasku i povratku. Sigurnosne kontrole su i dalje vrlo jake, kontrola policije i vojnika s teškim naoružanjem na ulazu, prethodna kontrola prtljaga i putnika prije ulaska u zgradu, zabrana za pratitelje da izlaze s parkinga.

Aerodrom nije još ustanovio troškove i popravke odlazne hale, čija su stakla polomljena, stupovi oštećeni i plafon uništen. Za radove će trebati nekoliko mjeseci.

Brusseles Airlines je sa svoje strane naveo svoje gubitke od pet milijuna eura po danu u tijeku zatvaranja.

Kopirati
Drag cursor here to close