Zlatni BAM

Tri zlatna BAM-a za Raiffeisen banku

Gospodarstvo / Flash | 28. 06. 2012. u 12:13 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Raiffeisen banka dobitnik je tri priznanja „Zlatni BAM“ i to za iznos ukupne aktive, iznos dioničkog kapitala i iznos ukupnog kapitala.

Ova prestižna domaća priznanja Banci su dodijeljena po deseti put zaredom od strane poslovno-financijskog magazina “Banke u BiH“.

Značajnim povećanjem navedenih stavki Raiffeisen banka ostvarila je ono što je njen direktor i najavljivao – osnažila je uvjete za stabilno i sigurno poslovanje usprkos aktualnoj situaciji na tržištu, ističu organizatori akcije izbora najuspješnijih komercijalnih banaka u BiH, te pojašnjavaju da se rangiranje banaka vrši na osnovu objavljenih skraćenih revizorskih izvještaja o poslovanju u prethodnoj godini.

''Zlatni BAM za nas ima posebnu važnost jer se dodjeljuje na osnovu objektivne procjene izvještaja o poslovanju banaka. Ovo priznanje svakako je potvrda uspješnosti rada cjelokupne Banke, ali i projekcija uspjeha naših klijenata bez čijeg povjerenja mi ne bismo mogli ostvarivati ovako dobre rezultate. Također, svaka nagrada koju naša banka dobije, bilo domaća ili međunarodna, predstavlja i priznanje za uspješan rad svakog našeg zaposlenika'', istaknuo je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke.

Raiffeisen banka dobitnik je priznanja ''Zlatni BAM'' još od 2003. godine, otkada se i dodjeljuje ovo priznanje.

Kopirati
Drag cursor here to close