Rijeka una

Traži se stručnjak

Gospodarstvo / Flash | 18. 05. 2016. u 11:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

WWF Adria i Dinarica u okviru projekta “Zaštićena područja za prirodu i ljude” – područni projekt Una, BiH, traže kratkoročnog stručnjaka za mapiranje interesnih strana i izradu Strateškoga marketinškog plana za područni projekt Una.

Projekt stvara osnove za angažman lokalnih zajednica u upravljanju zaštićenim područjima i jača izbornu jedinicu kako bi utjecala i pratila nacionalne politike za okoliš. Projekt će pomoći zaštićenim područjima u jačanju njihove uloge u lokalnom, društvenom i ekonomskom razvoju te doprinijeti uključenosti zaštićenih područja, kako bi ih lokalna zajednica više cijenila i podržavala.

Ciljane skupine projekta su one koje su marginalizirane u nekoj mjeri u tim područjima, kao što su žene, ljudi različitoga etničkoga podrijetla, starosne dobi i socio-ekonomskoga statusa. Osim toga, program će izgraditi snažnu bazu za utjecanje i praćenje nacionalne politike za okoliš. Program je strukturiran kako bi se povećala suradnja i potencijal za učenje u regiji, te izgradile mogućnosti za integriranje onoga što se naučilo na lokalnoj razini u nacionalne politike.

Kratkoročni konzultant će biti angažiran sa svrhom dobivanja jasne slike utjecaja na proces donošenja odluka i razumijevanja skupine interesnih strana, njihovih ključnih interesa i problema s vlastima, te ciljevima i strategijama za implementaciju plana ekonomske revitalizacije zaštićenoga područja Una.

Kopirati
Drag cursor here to close