Obavezno

Tomislavgrad: Upišite psa u registar pasa

Gospodarstvo / Flash | 18. 03. 2016. u 10:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za gospodarstvo, inspekciju i zajedničke poslove općine Tomislavgrad uputila je poziv svim vlasnicima pasa s područja općine na njihov upis u registar pasa.

Kako se navodi u priopćenju za javnost, upis u registar je zakonska obveza za sve vlasnike pasa, a obavlja se u veterinarskim stanicama registriranim na području općine Tomislavgrad.

Pored upisa pasa u registar, vlasnici su dužni cijepiti pse protiv bjesnoće te obilježiti (mikročipirati) one koji već nisu obilježeni.

Vlasnik treba osigurati dokaz o obilježavanju pasa i cijepljenju protiv bjesnoće (knjižicu za psa) a u roku od 15 dana prijaviti nestanak psa i uginuće, radi brisanja iz registra pasa.

Također je potrebno redovito svake godine ponoviti cijepljenje pasa protiv bjesnoće.

Troškove cijepljenja i obilježavanja snosit će vlasnici pasa, a ako se oni odluče, pored cijepljenja i obilježavanja, svoje pse podvrgnuti i sterilizaciji, odnosno kastraciji, paket veterinarskih usluga bit će besplatan.

Novčana sredstva za paket besplatnih usluga (cijepljenje, obilježavanje, sterilizacija/kastracija, čišćenje od parazita) osigurava Udruga za zaštitu, spašavanje i zbrinjavanje životinja Hercegbosanske županije "O" uz potporu fondacije Dogs trust UK, predstavništvo Sarajevo.

Za neizvršavanje navedenih zakonskih obveza, vlasnici pasa snositi će zakonom predviđene sankcije, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close