Nejasno

Tko vrši kontrole u Starom gradu?

Gospodarstvo / Flash | 15. 02. 2016. u 14:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nekoliko dana pismenim putem redakciji portala Bljesak.info obratili su se članovi Udruženja obrtnika 'Stari grad' iz Mostara skrenuvši pažnju na to da je tijekom siječnja u više navrata federalna i županijska inspekcija kontrolirala rad trgovina u staroj jezgri Mostara.

U pismu se navodi kako je početkom veljače održana osnivačka skupština ovog Udruženja na kojoj je prisustvovalo više od 60 vlasnika malih obrta i suvenirnica iz Starog grada.

Prema navodima Udruženja, u inspekcijama je sudjelovalo pet timova, te su od inspektora tražili usmeni odgovor zbog čega je odjednom pojačana kontrola poslovanja, međutim odgovor nisu dobili.

Tim povodom kontaktirali smo pismenim putem Federalnu upravu za inspekcijske poslove u Sarajevu, odakle je za Bljesak.info priopćeno: "Inspektori federalnog tržišnog inspektorata Federalne uprave za inspekcijske poslove nisu u posljednjih mjesec i više dana provodili inspekcijske nadzore nad radom suvenirnica na području Starog grada u Mostaru".

Istim upitom obratili smo se i Poreznoj upravi FBiH, međutim odgovora nije bilo. Iz Udruženja navode kako im nije jasno otkuda odjednom veliki broj inspektora koji su kontrolirali više od 100 dućana i registriranih suvenirnica, a nitko im ne želi ništa reći.

Najavili su angažiranje odvjetnika kako bi došli do brojnih odgovora od nadležnih institucija.

Kopirati
Drag cursor here to close