Advent bez dozvole

Tko je odobrio organizaciju Adventa u parku Zrinjevac?

Šefica Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara Jesenka Mahinić za Bljesak.info je rekla kako njihova služba nije kontaktirana niti je davala suglasnosti kada je u pitanju park Zrinjevac.
Gospodarstvo / Flash | 01. 12. 2022. u 14:20 Bljesak.info
Tko je odobrio organizaciju Adventa u parku Zrinjevac?

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tko je odobrio organizaciju Adventa u parku Zrinjevac, upitala je Udruga Futura.

''Fiks ideje pojedinaca dovele su nas u situaciju da nepotrebno uništavamo gradski park. Tamo gdje vrijede zakoni i gdje se transparentno i domaćinski upravlja proračunskim sredstvima, ideje, želje i pozdravi su jedno, a mogućnosti i stvarne potrebe Grada i građana su drugo. Postavili smo upit - Jesu li Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove, odnosno, Služba za komunalne poslove i okoliš i Služba za inspekcijske poslove dali suglasnost da se Advent može organizirati i na prostoru parka Zrinjevac? Dobili smo vrlo kratak i vrlo jasan odgovor. Ne'' poručili su iz Udruge.

Bez suglasnosti 

Šefica Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara Jesenka Mahinić, za Bljesak.info je rekla kako njihova služba nije kontaktirana niti je davala suglasnosti kada je u pitanju park Zrinjevac.

Pročitajte još

''Upozorili smo na rizik devastacije parkovske površine. Ali danas sam prošla kroz park i vidjela sam da se kućice postavljaju na neku podlogu iznad one parkovske, pa pretpostavljam da bi to trebalo biti u funkciji zaštite površine'', kazala je Mahinić.

Kazala je da kada su u pitanju manifestacije spomenuta služba daje suglasnosti za određene vrste.

''Međutim ovo je manifestacija Adventa i o njoj je donio odluku Grad Mostar i on je sprovodi. Tim koji je pretpostavljam, oformljen u tu svrhu da je poduzeo i sve druge aktivnosti da bi se to kvalitetno organiziralo'', kazala je Mahinić.

Renovacija na čekanju 

Potvrdila je da će se nakon Adventa igračke vratiti u park, dodajući kako bi se parkovska površina trebala obnoviti.

''Park se i trebao renovirati jer se zadnjih godina radilo održavanje'', kazala je.

Najavila je i inspekcijske nadzore na Adventu, iz aspekta sanitarnog nadzora s obzirom na to da će se proizvoditi hrana i vršiti usluživanje ljudi.

''Imat ćemo i aspekt komunalnog nadzora. Koliko će sve biti moguće realizirati s obzirom na povećani broj i frekvenciju ljudi, ne znam, ali što bude do nas mi ćemo se potruditi da bude kako treba'', zaključila je.

Kopirati
Drag cursor here to close