PDP

Tegeltija je jedini ministar u čijem mandatu su propale dvije banke u RS

Gospodarstvo / Flash | 18. 11. 2015. u 22:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Iz Partije demokratskog progresa (PDP) danas su priopćili kako su šokirani hrabrošću ministra financija RS Zorana Tegeltije "koji, umjesto da brine o građanima i poduzećima čije pare su zarobljene na računima propalih banaka, na neprimjeren i ponižavajući način reagira na prijedlog PDP-a za spas banaka u Republici Srpskoj''.

''Tegeltija je jedini ministar financija u povijesti Republike Srpske kojem je pošlo od ruke da za vrijeme njegovog mandata budu uništene dvije banke - 'Bobar banka' i 'Banka Srpske'. Tegeltiji bi bilo bolje da ušuti, imajući u vidu da se radi o njegovom resoru i činjenici da ne može izbjeći osobnu odgovornost za propast banaka, te bi da ima imalo časti i morala najbolje bilo da podnese neopozivu ostavku'', stoji u priopćenju PDP-a.

Neprimjereno je, smatraju, da ministar financija, koji bi morao brinuti o novcu u RS, umjesto da razmotri prijedlog parlamentarne stranke da se spasi što se da spasiti, stihijski istupa isključivo kao glasnogovornik SNSD i umjesto o rješenju za propast banaka govori o predizbornoj kampanji za 2018. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close