Legislativa

Suspendirana izgradnja Južnog toka kroz Bugarsku

Gospodarstvo / Flash | 26. 08. 2014. u 14:21 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bugarska je suspendirala aktivnosti na realizaciji plinovoda Južni tok, predviđenog za transport prirodnog plina iz Rusije, nakon upozorenja Europske unije, potvrdio je bugarski premijer Plamen Orešarski.

Orešarski je kazao kako je izgradnja dijela plinovoda Južni tok kroz Bugarsku prekinuta dok ovaj projekt ne bude u potpunosti usklađen da legislativom Europske unije.

Projekt plinovoda Južni tok, koji bi trebao biti završen do 2018. godine, trebao bi služiti za transportiranje ruskog prirodnog plina do Europe preko Bugarske, Grčke, Italije i Austrije.

Službeni Bruxelles je stavio na čekanje ovaj projekat jer EU nastoji da smanji ovisnost o ruskom plinu otkako se službena Moskva počela miješati u krizu u Ukrajini. Europski dužnosnici također tvrde da bi ovim projektom mogla da budu narušena pravila o slobodnoj konkurenciji u EU.

Unatoč početnim primjedbama iz Bruxellesa, Bugarska je prvobitno nastavila sa projektom što je Europsku uniju natjeralo da 03. lipnja zatraži da ova zemlja prekine sa izgradnjom plinovoda preko svog teritorija.

Kopirati
Drag cursor here to close