Oštro protivljenje

Stranka umirovljenika protiv reforme mirovinskog sustava

Gospodarstvo / Flash | 12. 11. 2013. u 16:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka umirovljenika Bosne i Hercegovine, najoštrije se protivi prijedlogu nove strategije reforme mirovinskog sustava koju je Parlament BiH pripremio za razmatranje.

Mišljenja su da izrada strategije reforme mirovinskog sustava koju predlaže Vlada Parlamentu je nova obmana vladajuće elite.

''Strategija ne predviđa rješavanje ponižavajućeg statusa postojećih umirovljenika koji su svoje mirovine zaslužili decenijskim radom, a njihov minuli rad je sve ono što je izgrađeno od 1950. do 1990. godine'', naglašava se u priopćenju.

Ističu da ništa bolje u strategiji neće proći ni sadašnji radnici u realnom sektoru (proizvodnji), jer od plaće ni danas ne mogu živjeti, a doprinosi mnogima se ne uplaćuju, navodeći primjer - Hidrogradnje, Dite, Feroelektra, Konjuha i drugih.

''Mi u Stranci umirovljenika BiH najenergičnije prosvjedujemo što ovom strategijom, umjesto da ispravi nepravde koje su dosad učinile tajkunske vlasti, pokušavaju naći rješenja za sebe i one koji ih podržavaju da vladaju'', stoji u priopćenju Stranke umirovljenika BiH.

Mišljenja su da postojeće umirovljenike i radnike "ova Vlast gura u totalno siromaštvo, a nekontroliranim zaduživanjem mladom naraštaju planira još goru budućnost".

Kopirati
Drag cursor here to close